Skoči na sadržaj

  • twitter
  • youtube
  • googleplus
  • facebook

Foto
* * * * * 1 glasova

Kuvajmo zajedno


437 odgovora na ovu temu

#421 AMI

AMI

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,066 postova

Postirano 22 December 2017 - 07:57 PM

“HURMAŠICE” – OVAJ RECEPT JE ZLATA VRIJEDAN

 

 

 

 

hurma%C5%A1ice-1.jpg

Sastojci:

 

Tijesto:

2 jajeta

2 šoljice šećera

200 g maslac

brašna po potrebi

Agda:

9 šoljica šećera

11 šoljica vode

 

1 limun

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom , dodati maslac postepeno dodavati brašno i prašak za peicvo dok se ne dobije ujednačenu masu.

Od tijesta ćemo oblikovati kuglice malo veće od oraha, koje potom spljoštimo i pritisnemo uz ribež (najsitnije rupice).

Slažemo hurmašice na suhu tepsiju i kda se peku na 180-200 stepeni, dok ne porumene.

Dok se hurmašice peku, trebamo napraviti agdu.

Agda se pravi tako da šećer zalijemo vodom i dobro promiješamo da se istopi, u ovu smjesu iscijedimo i sok iz limuna.

Pečene hurmašice zalijemo hladnom, nekuhanom agdom, poklopimo i pustimo da odstoje.


  • MIMA i malena se ovo sviđa

#422 AMI

AMI

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,066 postova

Postirano 23 January 2018 - 08:06 PM

KIFLICE

27292762_1993791637576065_436840942_n.jp

1 i po maslac

4 žumanca

sok od 1 limuna

1 čaša vrhnja za kuhanje

1 prašak za pecivo

530 g brašna

 

Maslac, žumanca, sok od limuna dobro umutiti dodat vrhnje i nastaviti mutit. Prašak za pecivo umješat u brašno i lagano dodavati. tjesto još malo rukama doraditi i ostaviti 2 -3h u frižider.Tjesto podjeliti na 4 djela i svaki dio posebno razvaljati i isjeć na 8 djelova. Na široki dio stavljat  đem po svom izboru. Kiflice peći lagano na 180 -200 stepeni . Tople uvaljat u šećer.



#423 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 27 January 2018 - 04:12 PM

141729_screenshot-1_ff.jpg?ver=151699032

 

 

 

 

Stavila je špagete u modlu za mafine: Od krajnjeg rezultata momentalno ćete ogladneti! (VIDEO)

Evo ideje za ukusan obrok koji će obožavati i deca i odrasli

141721_screenshot-3_ls.jpg

141723_screenshot-4_ff.jpg?ver=151699016

 

141725_screenshot-5_ff.jpg?ver=151699022

 

141727_screenshot-2_ff.jpg?ver=151699026

 

Ukoliko su vam dosadile "obične"spagete  sa ćuftama, ili vaša deca ne vole da ih jedu, evo genijalnog načina pripreme ovog jela.

 

Priprema: skuvajte špagete, pa ih procedite i polijte maslinovo ulje preko njih, da se ne slepe. Na ohlađene špagete pospite parmezan i promešajte.

 

U nauljene modle za mafine stavite špagete, tako da u sredini napravite udubljenje u koje ćete staviti omiljeni sos.

 

Zatim preko toga stavite ćuftu, koju ćete preliti kašikom sosa i po kojoj ćete na kraju posuti još parmezana.


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#424 malena

malena

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,758 postova

Postirano 01 February 2018 - 01:55 PM

142341_ruzice-logo_ls.jpg

Slatki preliveni pužići: Preukusni mirisni zalogaji koje će svi obožavati!

 

Naprosto će vas oduševiti ako ih probate

 

Predivni slatki pužići sa orasima i marmeladom, preliveni mlekom očaravajućeg mirisa i okusa. Ovi pužići su pravi raj za nepca, jako mekani, izdašni, sočni i ne mnogo slatki. Naprosto će vas oduševiti ako ih probate.

 

142339_img-20180129-131648_ff.jpg?ver=15

 

Potrebno je:

 

300-400 gr brašna, kockica kvasca, 2 jaja, 1 žumance, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, so, 1 kašika šećera, još šećera za mleko, 700 ml mleka, 1 vanilin šećer, malo džema od kajsija, 100 gr mlevenih oraha, 1 kašika margarina za mazanje

 

142337_img-20180129-121757_ff.jpg?ver=15

 

 

Priprema:

 

 

Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka sa šećerom, dodati jaja malo izlupati, dodati ostatak mleka i jogurta, brašno, so i umesiti ne mnogo tvrdo testo. Ostaviti da odmori pola sata pa razviti tanko namazati margarinom, džemom i posuti mlevenim orasima.

 

Uviti u rolat i seći nožem na delove debljine 2 cm. Tepsiju premazati uljem pa ređati rolate. Ostaviti da malo odmore pokrivene , premazati žumancetom pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 30 min.

142335_bakina-kuhinja-puzici_ff.jpg?ver=

 

Mleko prokuvati sa šećerom po želji i vanilin šećerom pa vruće ružice preliti vrućim zamirisanim mlekom.

 

Ostaviti da upiju i ohlade se. Veoma su lagane za spremanje, jeftine i jako izdašne, a o ukusu ne treba ni raspravljati fantastične.

 

 

Probajte!

 


Dovoljno sam jaka da drugima ne pokazujem kako mi je.....!!!

#425 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 03 February 2018 - 08:28 PM

14-slane-perece.jpg

SLANE PERECE

 

Potrebno je: 100 g susama, 2 jajeta, 1 čaša ulja, 1 čaša mleka, 1/2 svežeg kvasca, so, brašna po potrebi

Kvasac razmutite sa malo tople vode, dodajte ulje, so i brašno. Sastojke umesite rukom i oklagijom razvucite u obliku kocke, a zatim nožem secite i pravite perece. Poređajte u pleh za pečenje. Svaki komad premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Štapiće pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#426 malena

malena

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,758 postova

Postirano 14 February 2018 - 10:39 AM

img_20160726_084425.jpg

 

Kolač koji vraća u detinjstvo: Vanilice sa orasima

 

Savršen spoj slatkog testa i neodoljivog fila podseća na detinjstvo.

 

Još jedan od kolača koje su pravile naše bake.  Ukoliko izaberete nekoliko džemova imaćete i nekoliko različitih ukusa vanilica.

 

Sastojci:

440 g margarina

200 g šećera u prahu

4 žumanca

200 g mlevenih oraha

600 g brašna (dodala sam još oko 150 gr.)

prašak za pecivo (pola kasicice)

 

 

Postupak pripreme pogledajte u VIDEU

 


Dovoljno sam jaka da drugima ne pokazujem kako mi je.....!!!

#427 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 22 February 2018 - 08:35 PM

Mekane kao duša - punjene pogačice (VIDEO)

Verujemo da vrlo često postavite sebi pitanje ,,Šta za večeru?'' i da više prosto nemate ideju šta novo da spremate svojim ukućanima

pogacice_620x0.jpg

 

Verujemo da vrlo često postavite sebi pitanje ,,Šta za večeru?'' i da više prosto nemate ideju šta novo da spremate svojim ukućanima.

Ako je tako, na pravom ste mestu. Danas vam devojke sa sajta mogujatosama.com predstavljaju fantastičan recept za punjene pogačice - spolja hrskave, iznutra mekane, a sve upotpunjeno sirom i šunkom.

Obavezno probajte i javite nam utiske!


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#428 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 24 February 2018 - 04:56 PM

Domace perece 

U 3dl mlake vode rastopiti kesicu kvasca, kasicicu soli i kasicicu secera .

Pustiti da odstoji 10 tak minuta i zakuvati sa 500gr mekog brasna .

Nadoslo testo rasklagijati debljine 2 do 4 cm i seci snite za perece.

Perece seci modlom ili praviti (na you tubu ima snimaka postupka).

U 1 l malke vode sipati kesicu sode bikarbone i kad pocne da vri ubacivati perece.
Kuvati otprilike po pola minuta sa obe strane , vidi se kad pocnu da bubre i da se okrecu .

Vaditi u pleh oblozen pek papirom , pustiti da se osuse, jedno 10 min. i peci 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Pecene premazati rastopljenim maslacom , posuti morskom solju, susamom, lanom, kimom (po ukusu ).

Vratiti jos malo da se zapeku , ne vise od 5 minuta , rernu mozete i iskljuciti .

 

 

28461000_884984278347566_1592255245_o.jp


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#429 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 26 February 2018 - 06:54 PM

Jednostavno i ukusno: kolačići “krofne”

Sigurno volite krofne, ali ne i način na koji se prave...

Te količine ulja koje se koriste za prženje krofni, plus testo i ostali dodaci nikako nisu dobri za vašu kilažu, ali ipak ne možete ponekad da im odolite. Međutim, mi smo pronašli jednostavno rešenje – recept za kolać u obliku krofni sa ukusnom glazurom. Pored toga što nisu toliko masni, neće vam biti potrebno mnogo vremena da ih spremite – oko 15 minuta.

Nadamo se da će vam se dopasti!

Sastojci za 24 kolačića:

- 3 šolje brašna
- 1 + ¾ praška za pecivo
- ¾ male kašike cimeta
- ½ male kašike sveže samlevenog muskantnog oraščića
- prstohvat soli
- 2 tanko sečena komada putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 1 + ½ male kašike vanilinog ekstrakta
- 1 + ½ šolje šećera u prahu
- 3 kašike mileram pavlake
- 3 kapi crvene boje (po želji)
- dodaci za ukrašavanje

Priprema:

U manjoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, muskantni oraščić i so.

U drugoj činiji miksirajte puter sa kristalnim šećerom dok ne dobijete laganu, kremastu smesu (oko 4minuta). Zatim dodajte jaje i malu kašiku vanile. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. U dobijenu smesu dodajte smesu iz prve činije i mešajte dok se testo ne sjedini. Izvadite testo i oblikujte ga u oblik diska, uvijte u foliju i stavite u frižider na jedan sat.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a na pleh stavite papir za pečenje. Testo razvijte na površini na koju ste prethodno stavili malo brašna, tako da bude 1.5 cm debljine.

Koristeći okrugli kalup isecite krugove u testu, a zatim sa još manjim kalupom isecite sredinu tih ‘krugova’, tako da dobijete testo nalik krofnama. Stavite kolače na pleh i u rernu da se peku. Višak (sredinu) možete posebno peći kao dodatne kolačiće. Pecite kolače dok ne dobiju zlatnu boju (između 12-15 minuta).

Dok čekate da se kolači ohlade, napravite glazuru. U činiji srednje veličine pomešajte šećer u prahu, mileram i ½ male kašike vanile. Dodajte krem ako je potrebno da glazura postane gušća.
Dodajte boju za hranu ako želite.

Jedan po jedan, umačite kolačiće u glazuru sa jedne strane. Kada ih podignete, dok se glazura ne ohladi, preko sipajte dekoraciju po želji. stavite ih u frižider da se ohlade i to je to.

Vaši kolači su spremni za serviranje, uživajte!

 

zenski-magazin-kolaci-krofne-2-100x65.jp


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#430 AMI

AMI

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,066 postova

Postirano 27 March 2018 - 11:00 AM

Ljilini recepti za dizano tjesto

29512976_180817909212341_874123770615696

 

1 kg + 2 supene kašike brašna mekog, može i mešano
1 kesica praška za pecivo
1 supena kašika soli

1 dl ulja
4 dl jogurta(po izboru)
2,5 dl mleka
1 sveži kvasac
2 supene kašike šećera
2 cela jajeta

 jogurt za slano testo a mleko za slatko

 

Priprema:
1. Kvasac, šećer, 2 kašike brašna i toplo mleko umešati.


Ostaviti na toplom mestu da kvasac nadođe.

Za to vreme, ostale sastojke pomešati.

Ovoj smesi dodati nadošao kvasac.

Testo treba samo ujednačiti i ništa više.Ne trba da kisne, raste i tako to.

Ako se lepi za ruku dodati još malo brašna.

Pobrašnavljeno testo staviti u najlon kesu, dobro je zavezati, da nema vazduha.

 

 



#431 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 10 April 2018 - 07:21 PM

Najsočniji kolač s makom: Ovoliko ukusnu poslasticu još niste probali! (RECEPT)

Štrudli sa makom retko ko može da odoli, a isto tako će biti i sa ovim kolačem. Jednostava, jeftin i brz recept nikoga neće ostaviti ravnodušnim
SASTOJCI
za koru: 2 čaše (od jogurta) brašna
2 jajeta
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša šećera
1 kesica praška za pecivo
1 limun (izrendana korica)
Za fil: 300 ml mleka
1,5 čaša mlevenog maka
1/2 čaše griza
1,5 čaša šećera
Priprema kore: U posudu razbiti jaja, dodati šećer i umutiti, kada se dovoljno stegne dodati ulje i mleko, pa ubaciti brašno sa pecivom i koricom od limuna. U pleh, veličine 35×20 cm, dobro podmazan uljem i sipati pola umućenog testa. Staviti da se zapeče tj. da uhvati koricu na 160 stepeni.

Fil: Mleko sa šećerom staviti da provri. Smanjiti temperaturu i neprestano mešati, sipati mešavinu maka i griza. Kuvati dok se fil ne zgusne (po želji, možete dodati malo mlevenih ili sitno seckanih oraha ili suvog grožđa).

Na zapečenu koru sipati fil, rasporediti ga, pa preko sipati drugu polovinu testa i vratiti da se kolač ispeče. Kada je pečen ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na kocke. Kolač je sočan i prelep, uživajte u ukusu.

 

126059_kolac-sa-makom_ls-100x65.jpg


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#432 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 22 April 2018 - 07:48 PM

Batat za čudesna jela

 

Batat, slatki krompir dolazi iz tropskih područja Latinske Amerike i obiluje vlaknima i vitaminima A i C

Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našim prostorima, ali poslednjih godina počinje da nas osvaja posebna vrsta ovog povrća. Batat, slatki krompir dolazi iz tropskih područja Latinske Amerike i obiluje vlaknima i vitaminima A i C. Može se koristiti na različite načine, kao samostalno jelo, ali i u salatama, supama, vegetarijanskim pljeskavicama.

Nemojte ga kuvati u vodi jer će tako izgubiti vitamine. Bolja opcija je kuvanje na pari i to 30-40 minuta ili pečenje u rerni koje će povećati slatkoću batata. Pre pečenja u rerni, dobro ga operite, osušite ubrusom i premažite uljem. Možete ga malo izbosti viljuškom kako se ne bi desilo da spolja bude nepečen, a unutra prepečen. Zavijte ga u foliju i pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Kad isključite rernu, ostavite ga još 10 minuta. Zatim skinite gornji deo kore, malo izgnječite viljuškom i punite krompir smesom po želji. Malo crvenog luka, pavlake, soli i bibera je sasvim dovoljno, ali možete ga puniti i povrćem i suhomesnatim proizvodima.

21-batat-za-cudesna_620x0-300x168.jpg


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#433 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 28 April 2018 - 12:44 PM

Kejk-mus sa piškotama: jednostavan recept za predivan desert

 

Obradujte svoje prijatelje ukusnim desertom.

Kejk-mus sa piškotama je vrlo lagan desert, ukusan i takođe vrlo lepog izgleda! Predstavljamo vam jednostavan recept za ovu deliciju.

Sastojci:

50 g brašna
50 g šećera
2 jajeta
5 ml limunovog soka
800 g pavlake (38%)
380 g kondenzovanog mleka
liker
20 grama želatina
bela čokolada

Pećnicu zagrejati na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa limunovim sokom i šećerom dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte lagano žumanca i mutite mikserom. Na kraju dodajte brašno i promešajte sve sastojke. Testo sipajte u konditorski špric za testo i na pleh koji je obložen papirom napravite „štapiće“, odnosno piškote. Smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite 25 minuta.

Piškote naređajte na dno kalupa i sa strane. Hladnu pavlaku umutite miskerom. U tankom mlazu dodajte kondenzovano mleko i liker po želji. Želatin rastvorite u 150 ml vode i dodajte u krem. Sipajte smesu u kalup preko piškota i stavite je u frižider dok se u potpunosti ne ohladi i stegne.

Ukrasite desert čokoladnim prelivom, rendanom belom čokoladom ili orasima.

 

1523593161_1-100x65.jpg


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#434 AMI

AMI

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,066 postova

Postirano 04 May 2018 - 03:14 PM

NEZABORAVAN SOK OD BELOG BAGREMA: PUN VITAMINA C, ZDRAV I NEPONOVLJIVOG UKUSA! (RECEPT)

Sezona belog bagrema je počela, a dok je ovo čudesno i mirišljavo drvo u cvatu, idealna je prilika da probate izvrstan i zdrav napitak neponovljivog ukusa kakav može imati jedino bagrem.

95488_bagrem-profimedia_ff.jpg

Beli mirišljavi cvetovi izlučuju mnogo nektara, a ukusni su i kao sok, čaj, u salatama ili pohovani.

Sadrže puno vitamina C, eterična ulja, smole, flavonski gligozid, akacin.

 

Mada se od bagrema može praviti sirup na isti način kao i od cvetova zove, mi vam predlažemo da probate i sveži sok od bagrema u kome ostaju očuvana sva hranljiva i lekovita svojstva ove biljke.

Postupak: 

Cvetovi bagrema najpre se beru dok se još otvaraju, jer su tada najbogatiji zdravim sastojcima.

 

Ubrane grozdove ređajte u staklene tegle, dok se ne napune.

Prokuvajte vodu i ostavite da se ohladi, a zatim napunite tegle vodom, u svaku dodajte sok od jednog limuna, poklopite i ostavite da odstoji 24 sata.

Nakon toga sok procedite i dodajte meda taman toliko da sok bude malo jače sladak, jer se pre služenja razblažuje sa vodom u razmeri 1:1.

Od svake tegle dobićete oko pola litre čistog soka, što znači da prilikom mešanja sa vodom dobijate 1 litar soka po tegli.

Sok treba piti odmah, a do upotrebe ga čuvajte u frižideru, najviše nekoliko nedelja.

 



#435 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 05 June 2018 - 08:55 AM

df0422f72850adff93f0fd74d01386f5_header.

 

Sastojci

 

  • Ostalo:
  • kompota od breskve, kruške, višnje… (po izboru)
  • 1/2 l šlaga (Hole)
  • šećer u prahu (za posipanje)

 

 

  1. Tijesto:
  2. 1.
    Vodu i margarin kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jedna masa, ne kuhati.
  3. 2.
    Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje (ne mora se čekati da se ohladi.
  4. 3.
    Zagrijati pećnicu na 220°C.
  5. 4.
    Tanko namazati pola kreme na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C.
  6. 5.
    Isto napraviti i s drugim dijelom kreme da se dobiju dvije kore.
  7. Krema:
  8. 1.
    Skuhati puding sa 2 dl šećera u 1 l mlijeka.
  9. 2.
    U ohlađeno dodati margarin. Dok se hladi puding treba miješati da se ne napravi korica.
  1. Izmuti 1/2 l šlaga.
    Voće iz kompota narezati na manje komade.
  2. Slagati:
    kora – krema – voće – šlag – kora
  3. Gore posipati šećerom u prahu.

"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#436 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 07 July 2018 - 03:17 PM

zp-socna-vocni-shutterstock_620x0.jpg

 

 

VOĆNI KOLAČ SA SIROM

 

Potrebno je: 350 do 400 g bresaka

 

Za testo: 4 kašičice griza, kašičica praška za pecivo, 120 g šećera, vanilin šećer, 500 g svežeg sira, 3 jaja, 2 kašičice soka od limuna, korica limuna, 2 kašičice soka od isečenih bresaka, 130 g otopljenog i ohlađenog putera, šećer u prahu za posipanje

 

 

Na tanje režnjeve isecite breskve i ostavite sa strane. Umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa redom dodajte i polako mutite griz, prašak za pecivo, izmrvljeni sveži sir i puter. Na kraju izrendajte koricu limuna i sipajte sok od breskve i limuna. Sve sjedinite i u namazan pleh za pečenje sipajte i poravnajte. Na to stavite iseckane breskve i pecite u rerni na 200 stepeni oko 55 minuta. Pečeni vruć kolač pospite šećerom u prahu


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#437 Odri

Odri

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4,622 postova

Postirano 10 September 2018 - 01:17 PM

ČAROBNI TIRAMISU

Potrebno je: 4 manja pakovanja piškota, 4 jajeta, 200 g šećera, vanilin šećer, 200 ml slatke pavlake, 400 g kisele pavlake, kašika kafe, 250 ml vode. kakao prah

Sjedinite jaja i šećer, pa ih kuvajte na pari i ohladite. Dodajte umućenu slatku pavlaku i nastavite da mutite, a potom i kiselu pavlaku, pa promešajte varjačom. Kafu skuvajte, ohladite i procedite, u nju umačite donji deo piškota i ređajte u kalup po želji. Prelijte filom, pa opet složite piškote i tako redom - po tri reda piškota i fila. Na kraju pospite kakao prahom.

16-carob-shutterstock_191849546_620x0-10


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#438 laza

laza

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 258 postova

Postirano 30 September 2018 - 08:30 PM

http://torteikolacic...a-dise-i-mirise


  • Odri i AMI se ovo sviđa



Odgovori na ovu temu



  


0 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika