Skoči na sadržaj

  • twitter
  • youtube
  • googleplus
  • facebook

Foto
* * * * * 1 glasova

Kuvajmo zajedno


442 odgovora na ovu temu

#41 bocko

bocko

    izbrisan

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 2,748 postova

Postirano 19 May 2014 - 06:02 AM

recept_2955.jpg

 

Sastojci (Broj osoba: 8)

1. 

20 dkg keksa lada  
10 dkg maslaca
2.

40 dkg sira philadelphia
2 jaja
1 žlica limunovog soka
18 dkg šećera
1 vanili šećer

3.

2 kisela vrhnja crvena dukat
6 dkg šećera
1 vanili šećer

Postupak pripreme

1. Smrviti kekse, rastopiti maslac i zajedno izmijesiti i smjesu staviti u kalup za tortu,
ostaviti u frižideru da se stvrdne
2. Od 2 bjelanjka istući čvrst snijeg, u drugoj posudi žutanjke miješati sa šećerom,
vanili šećerom ilimunovim sokom. Miksati 15 min. i dodati sir i na kraju lagano
umiješati snijeg od bjelanjaka, tu masu lagano izliti u kalup u kojem su keksi i peći
25-30 min. na 180 stupnjeva
3. Izvaditi iz pećnice i preliti masom 3. (vrhnje, šećer, vanili šećer) koju smo
prethodno dobro izmiješali, ponovno staviti u pećnicu i peći još oko 10 min
pustiti da se ohladi i preko noći je ostaviti u frižideru.


 


        

                                                                          


#42 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 19 May 2014 - 04:58 PM

Slika_0046_copy.jpg

 

 

Mafini su predobri ,fini sočni i brzo se naprave.Moje tople preporuke!

Možete da ih ukrasite čokoladnim mrvicama(kao što sam ja ,ganachom od crne čokolade ili šlagom!


  • Odri, AMI i MIMA se ovo sviđa

#43 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 19 May 2014 - 05:00 PM

IMG_7998_copy.jpg

 

 

Jagode sa šlagom !

Sezona je jagoda i evo ideje kako da ih poslužite!

Prijatno!


  • AMI, MIMA i Belay_Danci se ovo sviđa

#44 trepavica

trepavica

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 87 postova

Postirano 19 May 2014 - 08:55 PM

Dekoracija Hello Kitty u autu

 

dekoracija-610x300.jpg

 

U zadnje vrijeme sam se više okrenula prema raznim receptima i isprobavanjima, nego samim dekoracijama, ali moram priznati kako imam u zalihi nekoliko već pripremljenih dekoracija od prošle godine, tako da sam ih odlučila objaviti kako bi naravno nekome pomogla oko ideje i olakšala pripremu. S obzirom na dosta pitanja koje sam primila vezanih za dekoraciju auta, odlučila sam napraviti jednu na vrlo jednostavan način, gdje nemate puno viška od torte, a opet izgleda sasvim lijepo. Isto tako ovdje sam koristila Hello Kitty figuricu od tičinina sa kojom nemate puno posla, čak joj nisam ni noge napravila, jer su u autu pa nema potrebe. Inače najradije radim dekoracije na  koja je savršenog okusa, a opet odlična za oblaganje tičinom.
Kao što sam već spomenula za dekoraciju sam koristila čokoladnu tortu, količinu sastojaka sam pravila onako kako je navedeno u receptu i biskvite sam pekla u kalupu promjera 23 X 33 cm. Tortu sam ostavila da prenoći u frižideru kako bi postala čvršća, te je bila pogodnija za oblikovanje. Još bi svakako dodala da sam sve lijepila sa šećerom u prahu koji sam pomiješala sa vrlo malo vode i nakon stavljanja u mikrovalnu nanosila sam ljepilo sa kistom na tičino.

OBLIKOVANJE TORTE I DEKORIRANJE AUTA

1. Nakon što se torta stegnula, potrebno je bilo oblikovati tortu u čemu mi je koristio mali oštri nožić.
2. Uglavnom je to bilo odstranjivanje špiceva sa gornjeg biskvita gdje sam više odrezala na prednjem dijelu, a malo manje na zadnjem, a htjela sam dobiti obline auta.
3. Odstranila sam dio za točkove i udubila dio za sjedenje u koji sam vratila jedan dio biskvita koji mi je poslužio za sjedalo.

rezbarenje.jpg

4. Što se tiče rezanja dodala bih još da sam nožićem oblikovala i dio kod vrata.
5. Nakon oblikovanja cijelu tortu sam premazala buter kremom.

 

buter-sloj.jpg

6. Napravila sam tičino, obojala ga u željenu boju i obložila cijelu tortu.
7. Unutrašnji dio sjedala sam špičastim štapićem zarezala okolo i na kraju premazala sa gelom koji daje sjaj tičinu, a sjaj se još može dobiti sa rakijom Medicom.

pokrov.jpg

8. Sa izrezivačima za cvjetove izrezala sam cvjetiće malo tamnije boje od samog auta. Mali cvjetići su mi koristili za površinski dio auta, a veliki za točkove, njih sam isto nakon postavljanja premazala gelom.

 

 

isjecanje.jpg

9. Točkove sam od četiri iste kuglice malo spljoskala u ruci i lijepila na za to predviđeno mjesto, nakon čeka sam ljepila cvjetiće.

tocak.jpg

10. Srce sam dobila od bijelog tičina u koji sam stavila vrlo malo crne boje i tako dobila sivu, nakon čega sam ga izrezala izrezivačem za srce, ljepila i premazala sa srebrnim sjajem. Isto tako sam dobila i tablicu koja se nalazi na stražnjem dijelu auta.

11. Rubove srca, tablice, sjedala pa čak i volan sam radila od tičina koji sam izvaljala u rukama, malo i na stolu (da dobijem valjak), te ga postavila na određeno mjesto.

auto.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PRIPREMA HELLO KITTY DEKORACIJE

1. Od pripremljenog tičina rukama izvaljate oblik tijela.
2. Oblikujte ruke kojima odrežete krajeve jedan dio ravno, a jedan ukoso gdje zabodete čačkalicu (radi sigurnosti), premažete ljepilom i postavite na mjesto.
3. Od dvije jednake bijele kuglice, svaku malo spljoskate te zarežete da dobijete prste, nakon što zabodete komadić čačkalice zalijepite na predviđeno mjesto, samo pazite kod postavljanja ruku da Kitty izgleda kao da vozi auto.
4. Lice nakon oblikovanja isto postavite čačkalicu i zalijepite.
5. Iscrtala sam lice sa jestivim flomasterima.
6. Mašnicu sam dobila iz silikonskog kalupa.
7. Kada je Kitty gotova postavite ju na sjedalo auta, možete ju zalijepiti ili čak dodatno ubaciti i čačkalicu.

maca.jpg

 


#45 trepavica

trepavica

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 87 postova

Postirano 19 May 2014 - 08:57 PM

Krempita sa čokoladom i šlagom

krempita-610x300.jpg

 
  • KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 1 l vode
  • 5 jaja
  • 300 gr šećera
  • 200 gr brašna
  • 50 gr gustina
  • 100 gr šećera
  • 2 vanilin šećera
  •  
  • ČOKOLADNI PRELJEV:
  • 200 ml šlaga
  • 80 gr čokolade za kuhanje
  • 4 žlice tamnog eurokrema
  • OSTALO:
  • 500 gr lisnatog tijesta
  • 500 ml šlaga
  •  
 

 


Ovo je krempita po maminom receptu koji ona ima sigurno dvadeset godina. Kada je dobila recept rekli su joj da se radi o pravom slastičarskom, zbog čega me je često znala pitati jesam li ga pravila za blog s obzirom da je dobar. Odlučila sam da ne želim praviti skroz jednostavnu varijantu samo sa tijestom već mi je puno ljepše ubaciti čokoladu i šlag. Nedavno sam za jednu priliku pravila, ali kako sam filozofirala sa mjerama da mi sve skupa u kombinaciji lijepo izgleda krempita vizuelno nije zadovoljila. Iz tog razloga, povodom mog rođendana, odlučila sam je ponoviti i počastiti svoje goste onako kako treba, tako da smo uživali. Prilikom pečenja tijesta morate računati da će vam se ono malo smanjiti, tako da sam ja razmišljala možda čak napraviti malo veće, ali nisam bila sigurna koliko veće. Išla sam po dimenzijama tepsija jer na kraju mi je lakše bilo odrezati višak materijala uz tijesto kojeg ne bude puno. Krempita se može raditi po želji tijesto-krema-tijesto, tijesto-krema-čokolada, tijesto-krema-šlag-čokolada ili čak ovako kako sam ja pravila.

KAKO ISPEĆI LISNATO TIJESTO

1. Zamrznuto lisnato tijesto prvo odmrznite.
2. Na masnom papiru razvaljajte jednu koru na potrebne dimenzije, moja tepsija je promjera 24 x 37 cm.
3. Tijesto izbockajte vilicom da se ne napiruje prilikom pečenja.

izbockano.jpg

 

 

 

 

 

 
 
4. Zajedno sa masnim papirom postavite tijesto na izvrnutu tepsiju.
5. Pecite na 200 stupnjeva 10-15 minuta dok tijesto malo požuti.

lisnato.jpg

 

 

 

 

 

 
 
6. Pečeno ostavite da se ohladi.
7. Tijesto sam postavila na tacnu i okolo postavila obruč od kalupa za daljnje slaganje, a vi možete sve raditi u tepsiji, ako nemate obruč.

dno-kalupa.jpg

 

 

 

 

 

 

KREMA ZA KREMPITU

1. Vodu i mlijeko stavite kuhati, jedino prije odvojite 200 ml mlijeka koje će vam trebati posebno.
2. Žumanjke pjenasto izradite sa 300 gr šećera i vanilin šećerom.
3. Dodajte ostatak mlijeka, gustin i brašno, sve dobro izradite.
4. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, postepeno dodajte 100 gr šećera, još malo miksajte i ostavite sa strane.
5. Uzavrelo mlijeko sklonite sa vatre, umutite pripremljene žumanjke, vratite na laganu vatru i kuhajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
6. Kada je kuhano sklonite sa vatre i dodajte pripremljene bjelanjke, te dobro sjedinite, možete i mikserom.

krema.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 
7. Možete odmah preliti preko tijesta i ostaviti da se ohladi.

izliveno.jpg

 

 

 

 

 

 

ČOKOLADNI PRELJEV I ZAVRŠNO SLAGANJE

1. Iskidajte čokoladu, dodajte šlag i eurokrem, te kuhajte na pari dok se sve ne sjedini.
2. Prelijte preko ohlađene kreme i stavite u frižider da se ohladi.

coko-sloj.jpg

 

 

 

 

 

 
3. Premažite izrađenim šlagom.

slag-na.jpg

 

 

 

 

 

 
4. Tijestom poklopite šlag.

gornja-kora.jpg

 

 

 

 

 

 
5. Ostavite sve u frižideru da prenoći kako bi tijesto omekanilo i onda ćete moći bez problema rezati kolač.
6. Ukoliko radite sa obručem, prije rezanja uklonite obruč i odrežite višak materijala uz tijesto, naravno i to se može pojesti.

obrezano.jpg

 

 

 

 

 

 
7. Po želji možete posipati šećerom u prahu.

Koja krempita je vama najbolja? Klasična samo sa kremom, sa šlagom ili imate neku vašu kombinaciju?



#46 trepavica

trepavica

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 87 postova

Postirano 19 May 2014 - 08:59 PM

 Boem torta
boem-gaga-610x300.jpg

 

 

 

Potreban materijal:

kora:
6 belanca
150g šećera
100g brašna
50g kakaoa
50g mlevenih badema

fil:
6 žumanca
250g šećera
700ml mleka
50g brašna
1 kesica vanilin šećera
150g čokolade za kuvanje
250g maslaca
100g mlevenog plazma keksa
100g kokosovog brašna
oko 100ml pripremljene “bele kafe”

glazura:
130g čokolade za kuvanje
3 kašike mleka
50g maslaca
30g šećera

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Okruglu tepsiju za pečenje obima 24cm obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200C. U umućena belanca dodati badem, kakao i brašno i izmešati lagano žicom za mućenje ili varjačom. Sipati masu u pleh i peći 25 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola, kako bi se dobile dve kore. U dubljoj posudi umutiti mikserom žumanca i šećer. Malo hladnog mleka ostaviti sa strane, ostatak staviti u šerpu, pa na ringlu i zagrejati do ključanja. U umućena žumanca dodati vanilin šećer, brašno i hladno mleko, pa razmutiti kako ne bi bilo grudvica, kao kada bi kuvali puding. Sipati masu u proključalo mleko na šporetu, smanjiti temperaturu i skuvati kašicu. Skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi (povremeno promešati), a zatim fil ostaviti da odstoji nekih dva sata u frižideru. Maslac umutiti penasto i sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela, u jedan deo dodati mleveni keks, a u drugi deo kokosovo brašno. Prvu koru staviti na tacnu pa je poprskati pripremljenom belom kafom, preko staviti fil sa keksom, prekriti drugom korom, takođe je poprskati belom kafom, a zatim naneti i fil sa kokosom. Staviti malo da odstoji u frižideru pre nanošenja glazure. Za glazuru na vatri rastopiti sve potrebne sastojke i preliti tortu odozgo. Ukrasiti po želji. Pre sečenja ostaviti da odstoji u frižideru.

 
 


#47 trepavica

trepavica

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 87 postova

Postirano 19 May 2014 - 09:02 PM

Dekoracija za Dan Zaljubljenih
 
 
KORAK PO KORAK DEKORACIJA ZA DAN ZALJUBLJENIH

1. Tortu u obliku srca premažite sa buter kremom koja će slijepiti tičino za tortu.

sa-puterom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Napravite tičino uobičajenim redosljedom topljenje fruktoze, dodavanje glicerina, pomiješati sve sa odstajalom želatinom i tako ćete dobiti tekuću smjesu u koju je potrebno dodati jednu vrećicu crvene boje (ja sam koristila Eterika boju) ukoliko želite jaču crvenu potrebno je ubaciti najmanje još jednu vrećicu boje.
3. Dalje nastavite kao inače, postepeno dodajete smjesu u šećer u prahu dok miješate kuhačom, nastavite mijesiti rukama i crveni tičino je gotov.

crveni-ticino.jpg

 

 
4. Obložite tortu sa tičinom.

crveno-srce.jpg

 

 

 

 

 

 

 
 

5. Sa strane sam koristila čipku koju sam napravila sa posebnim utiskivačima.
6. Napravite ju tako što tanko razvaljate crveni tičino i koji minut ostavite na zraku da se lagano stvrdne.
7. Utiskivač posipajte sa šećerom u prahu, kao i tičino koji stavite na utiskivač.
8. Izvaljajte tijesto oklagijom preko utiskivača da se utisne.
9. Drugim izrezivačem za konture čipke prislonite sa gornje strane, malo stisnite da bi odrezali gornji dio.
10. Višak tičina odvojite.
11. Polako izvlačite utisnuti dio, višak šećera lako uklonite nekim kistom.
12. Čipku zalijepite na donji dio torte sa šećerom u prahu i malo vode koje dobro ugrijete u mikrovalnoj i tako dobijete ljepilo.

cipka-na-torti.jpg

 

 
13. Ako želite da vam se torta ima sjaj možete ju premazati sa rakijom Medicom.
14. Za siluete je potrebno da imate sliku na kojoj se vidite iz profila.
15. Putem  možete si sami napraviti vaše siluete i isprintati.
16. Isprintane siluete izrežite.
17. Prislonite na crni tičino i oštrim skalpelom izrežite konture.

siluete-na-torti.jpg

 

 
18. Gotove siluete od tičina samo prislonite na sredinu torte i zaljepit će se pošto je torta premazana Medicom. Vaša dekoracija za Dan zaljubljenih je završena.

torta-za-zaljubljene.jpg

 


#48 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 21 May 2014 - 08:00 PM

 

 

 

 

 
  Sarmice sa sirom u listovima grožđa
Sarmice kako ih je pravila moja nana,omiljene već generacijama u našoj porodici!
 
 
pinit_fg_en_rect_gray_28.png
152863e10cf29c91d816df5acc36c6e8_header./
Sastojci
  •  500g  svježeg kravljeg sira
  •  6 kašika griza
  •  2 jaja
  •  1 veliko čehno bjelog luka
  •  2 kašike ulja
  •   so ,biber
  •  1 mala kašikica vegete
  •  1 kašika kajmaka
  •  
  •   za zaliti sarmice
  •  1dl mlijeka
  •  3 kašike kajmaka
  •  
  •   i još naravno listovi od grožđa
  •   i još ulje za namastiti tepsiju
Priprema
  1. 1 1a6c75d34e4247dd13c3d9b684f283a5_listing/
  2.  
  3. Mlade listove od grožđa kratko blanširati i izvaditi iz šerpe u hladnu vodu.Ocijediti ih i složiti na tanjir.

  4. 2 352966c1a8157f041f3de9ab16d83d7d_listing 
  5.  
  6. Sir pomiješamo sa jajima,grizom,uljem i kajmakom.Posolimo, dodamo kašikicu vegete i malo bibera.Bijeli luk sitno isjeckamo i njega dodamo u smjesu.Sve dobro sjedinimo.

  7. 3 6e95478386768d690209093ed0019213_listing
  8.  
  9. Listove od grožđa filujemo tako pripremljenim filom.

  10. 4 2798a306ef30d705be83b061f24bd6d9_listing

    Dovoljna je jedna puna čajna kašikica.

  11. 5 b4a1af5334c955a11be1b1ccd8101ea4_listing
  12. Tako radimo dok ne potrošimo fil.

  13. 6 50e576ef3df0993bee136daf10291824_listing/

    Sarmice složimo u tepsiju i pečemo u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta da fino porumene.

  14. 7 19799cc77aa60d04ffed890cb56b20b5_listing 

    Pečene sarmice zalijemo mlijekom i kajmakom i vratimo u rernu.

  15. 8 0c259c1c5b7a5914e80220e942d1c662_listing/

    Nakon pet do sedam minuta izvadimo ih iz rerne i tim su sarmice gotove.

Posluživanje

Sarmice najbolje idu uz kiselo mlijeko ili kiselo vrhnje.Dobre su i kada ohlade.



#49 AMI

AMI

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,117 postova

Postirano 21 May 2014 - 08:03 PM

 

 

 

 

 

 
  Sarmice sa sirom u listovima grožđa
Sarmice kako ih je pravila moja nana,omiljene već generacijama u našoj porodici!
 
 
pinit_fg_en_rect_gray_28.png
152863e10cf29c91d816df5acc36c6e8_header./
Sastojci
  •  500g 
  •  6 kašika 
  •  2
  •  1 veliko čehno
  •  2 kašike 
  •   so ,biber
  •  1 mala kašikica vegete
  •  1 kašika
  •  
  •   za zaliti sarmice
  •  1dl 
  •  3 kašike
  •  
  •   i još naravno listovi od grožđa
  •   i još ulje za namastiti tepsiju
Priprema
  1. 1 1a6c75d34e4247dd13c3d9b684f283a5_listing/
  2.  
  3. Mlade listove od grožđa kratko blanširati i izvaditi iz šerpe u hladnu vodu.Ocijediti ih i složiti na tanjir.

  4. 2 352966c1a8157f041f3de9ab16d83d7d_listing 
  5.  
  6. Sir pomiješamo sa jajima,grizom,uljem i kajmakom.Posolimo, dodamo kašikicu vegete i malo bibera.Bijeli luk sitno isjeckamo i njega dodamo u smjesu.Sve dobro sjedinimo.

  7. 3 6e95478386768d690209093ed0019213_listing
  8.  
  9. Listove od grožđa filujemo tako pripremljenim filom.

  10. 4 2798a306ef30d705be83b061f24bd6d9_listing

    Dovoljna je jedna puna čajna kašikica.

  11. 5 b4a1af5334c955a11be1b1ccd8101ea4_listing
  12. Tako radimo dok ne potrošimo fil.

  13. 6 50e576ef3df0993bee136daf10291824_listing/

    Sarmice složimo u tepsiju i pečemo u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta da fino porumene.

  14. 7 19799cc77aa60d04ffed890cb56b20b5_listing 

    Pečene sarmice zalijemo mlijekom i kajmakom i vratimo u rernu.

  15. 8 0c259c1c5b7a5914e80220e942d1c662_listing/

    Nakon pet do sedam minuta izvadimo ih iz rerne i tim su sarmice gotove.

Posluživanje

Sarmice najbolje idu uz kiselo mlijeko ili kiselo vrhnje.Dobre su i kada ohlade.

 

 

Ja nisam nikad stavljala bjeli luk ali vjeruj mi da ću probati :)



#50 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 21 May 2014 - 08:05 PM

Slika_657_copy.jpg

 

Poznati klasik u mojoj izvedbi


  • AMI, MIMA i Belay_Danci se ovo sviđa

#51 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 21 May 2014 - 08:07 PM

Ja nisam nikad stavljala bjeli luk ali vjeruj mi da ću probati :)

Probaj ,moja mama stavlja obavezno ,nije to neka količina, ja tako naučila od nje !


  • AMI se ovo sviđa.

#52 Belay_Danci

Belay_Danci

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,146 postova

Postirano 22 May 2014 - 01:24 PM

Bez kuhanja i pečenja: Torta od čokoladnih bananica gotova je za 15 minuta!

 

 Brzo je ipak najbolje. Evo šta trebate da napravite ukusnu, a jednostavnu tortu sa čokoladnim bananicama!

torta-od-bananica.jpg

Sastav:

• 1 pakovanje “petit beurre” keksa,
• 25 čokoladnih bananica,
• 200 ml kisele pavlake,
• 200 ml slatke pavlake,
• 200g šećera u prahu,
• šlag krema

Priprema:

U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te šećer u prahu. U smjesu dodati keks drobljen u veće komade, zatim i bananice drobljene na manje komadiće pa ručno promiješati. Smjesu istresti u prikladan kalup. Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.


  • Jasna se ovo sviđa.
Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika

#53 Belay_Danci

Belay_Danci

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,146 postova

Postirano 22 May 2014 - 01:29 PM

Laganini kolač s višnjama

 

 

 Laganini' recept za odličan i brz kolač s višnjama. Svi znamo da višnje i šlag idu itekako, tako da ovaj recept već ima veliku prednost.

kolac-od-visanja.jpg

Sastojci:

1 tegla 720ml kompota od višanja
5 kašika gustina
5 kašika šecera
pudinga od vanilije
2
 vanilin šecera
500 ml. mlijeka
0,2 dcl kiselog vrhnja (Dukat)
1
 šlag krema od vanilije

Priprema:

Posložiti red keksa (petit-Kent) u tepsiju velicine 22×39. Količina keksa zavisi od veličine tepsije. Kompot iz višanja oko 4 dcl i dodati 1 dcl vode staviti da kuha. Uzeti malo ovoga soka i izmješati sa 5 kašike gustina i 5 kašika šecera, te dodati u kompot koji se kuha. Kuhati oko 3 min, dok se ne zgusne. Vruce preliti preko poredanog keksa. 2 pudinga od vanilije izmješati  sa 2 vanilin šecera i dodati u 500 ml. mlijeka koje kuha. Kada je puding gotov, ohladiti ga i dodati 0,2 dcl kiselog vrhnja. Sve dobro umutiti i preliti preko višanja. Na kraju umutiti šlag kremu od vanilije.


  • Jasna se ovo sviđa.
Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika

#54 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 23 May 2014 - 02:53 PM

Slika_931_copy.jpg

 

 

 

Ako biskvite od bjelanjaka ,a uz to i jagode ,ovo je idealna rolada za vas!


  • AMI i Belay_Danci se ovo sviđa

#55 Belay_Danci

Belay_Danci

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,146 postova

Postirano 24 May 2014 - 03:46 AM

Slika_931_copy.jpg

 

 

 

Ako biskvite od bjelanjaka ,a uz to i jagode ,ovo je idealna rolada za vas!

 

Jaoj, ovo baš izgleda mnjammm, da li ste isprobali recept?  :) 


  • AMI i MIMA se ovo sviđa
Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika

#56 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 24 May 2014 - 09:34 AM

Jaoj, ovo baš izgleda mnjammm, da li ste isprobali recept?  :) 

Hvala!

Roladu sam pravila i to je baš ova na slici.

Inače ,sve slike su moje autorsko djelo ,kao i recepti koje postavljam.Za one recepte koji imaju samo sliku dajem i link za recept po kome sam radila.


  • AMI, MIMA i Belay_Danci se ovo sviđa

#57 MIMA

MIMA

    Admin

  • Administrators
  • 1,478 postova

Postirano 24 May 2014 - 09:40 AM

Jaoj, ovo baš izgleda mnjammm, da li ste isprobali recept?  :) 

 

 

Hvala!

Roladu sam pravila i to je baš ova na slici.

Inače ,sve slike su moje autorsko djelo ,kao i recepti koje postavljam.Za one recepte koji imaju samo sliku dajem i link za recept po kome sam radila.

Danci moja Jasna je umetnik u kuhinji ,a to se da primetiti iz prilozenog.Recepte i slicice ovih delikatesa su njeno delo.Fascinantno :wub: 

Jako sam sretna sto je Jasna pristala da bude Autor ove teme .

Jasna veliki kisssssssssssssssss za tebe :wub: 


  • AMI, Jasna i Belay_Danci se ovo sviđa

 Mozes me nocas voleti ili mrzeti!Sve je u moju korist.Ako me volis,zauvek cu ostati u tvom srcu.Ako me mrzis,zauvek

                                                     cu ostati u tvojim mislima........nije fer jel da ???

 

 

                                                                                      


#58 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 24 May 2014 - 09:52 AM

Danci moja Jasna je umetnik u kuhinji ,a to se da primetiti iz prilozenog.Recepte i slicice ovih delikatesa su njeno delo.Fascinantno :wub: 

Jako sam sretna sto je Jasna pristala da bude Autor ove teme .

Jasna veliki kisssssssssssssssss za tebe :wub: 

Hvala od <3 na ovako divnim riječima !!!!!

MIMA i od mene :wub:


  • AMI i Belay_Danci se ovo sviđa

#59 Jasna

Jasna

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 74 postova

Postirano 24 May 2014 - 03:27 PM

Slika_688_copy.jpg

 

Ja sam tijesto za ovaj tart pravila od pola mjere ,a čokoladni preliv kako piše u receptu.Pekla sam u kalupu za tart br 28!


  • AMI se ovo sviđa.

#60 Belay_Danci

Belay_Danci

    Advanced Member

  • Moderators
  • 7,146 postova

Postirano 25 May 2014 - 01:38 AM

Hvala!

Roladu sam pravila i to je baš ova na slici.

Inače ,sve slike su moje autorsko djelo ,kao i recepti koje postavljam.Za one recepte koji imaju samo sliku dajem i link za recept po kome sam radila.

 

Danci moja Jasna je umetnik u kuhinji ,a to se da primetiti iz prilozenog.Recepte i slicice ovih delikatesa su njeno delo.Fascinantno :wub: 

Jako sam sretna sto je Jasna pristala da bude Autor ove teme .

Jasna veliki kisssssssssssssssss za tebe :wub: 

Teta Jasna, svaka Vam čast, sve šta sam do sad od vas videla je zaista prelepo,verujem da je i ukusno, a drago mi je što imamo šta da naučimo i mi koji nemamo veze sa kuhanjem :D ..Lep Vam pozdrav ;) 

 

Mimi moja, to je vidljivo zaista... kissskooooooooooooooo  :wub: 


  • Jasna se ovo sviđa.
Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika



Odgovori na ovu temu



  


1 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika