Skoči na sadržaj

 • twitter
 • youtube
 • googleplus
 • facebook

Foto

Muškarac sa stilom, džentlmen...prokletstvo ili blagoslov


 • Please log in to reply
104 odgovora na ovu temu

#61 Belay_Danci

Belay_Danci

  Advanced Member

 • Moderators
 • 7,153 postova

Postirano 02 May 2016 - 02:52 AM

Muškarac sa stilom

 

Biti džentlmen znači posedovati određene kvalitete kojima se svi dive, a koje žene smatraju neodoljivim i privlačnim. Džentlmenstvo se uči i stiče vremenom.Pročitajte ovih 8 saveta i budite muškarac sa stilom.

 

dzentlmen_sa_stilom_25536510.jpg

 

8 znakova kojima pokazujete da ste džentlmen sa stilom

Obući se kao momak je lako. Obući se kao džentlmen je malo teže. Naravno, želite da izgledate kao neko ko zna šta radi, ali isto tako i da se oko toga i niste naročito potrudili. Vrlo je lako pokleknuti pred rutinom i navići se na sopstveni izgled. Ali to je stvar prošlosti.Zaboravite na srednjoškolski imidž kada ste nosili jednu te istu garderobu. To Vam više ne priliči.

Ali razumemo Vas – teško je ponekad snaći se u garderoberu. Šta u njemu i dalje može da posluži, a šta ne? Šta je to što treba da kupite? I da li možete izgledati sjajno i bez džaka novca koji Vam je na raspolaganju da ga potrošite?

Na sreću, mi imamo šta da Vam kažemo na ovu temu. Evo kako ćete izgledati vraški zgodno. Kao pravi „macan!“

Obucite se uobičajeno, ali ne i neuredno

Enrike Iglesijas možda oduvek nosi bejzbol kačket, ali njegov celokupni stil je uvek odgovarajući i uvek nosi poentu. Drugim rečima, ostavite košarkaške šortseve u teretani i bacite sve što ima mrlje ili rupe na sebi. I uvek, uvek vodite računa da nosite uredne patike. Niko ne luduje za prljavim.

Nabacite i neke „cvike“

Ništa toliko ne podiže nečiji kul izgled kao sjajne naočare za sunce. Bitno je samo da odaberete neke koje odgovaraju Vašem obliku lica. Uopšteno, što imate okruglije lice, to bi i Vaše naočare trebale da budu kockastije – dakle, princip suprotnosti. I dalje ne možete da odaberete prave? Probajte neke pilotske naočare, aviator modele, jer one uglavnom svima odlično pristaju. Jedino, vodite računa da ih ne nosite kada ste unutra (sem ako niste nečiji telohranitelj).

Ne bojte se ni sitnica

Svakom muškarcu je potreban dobar ručni sat, naravno, ali nemojte bežati ni od ostalog „muškog nakita“, poput narukvica ili minđuša. Mnogi poznati muškarci u tome i preteruju. No, takve sitnice doprinose Vašem „oštrijem“ izgledu, ali imajte u vidu da ovde važi princip „manje je više“. Držite se ideje da Vam je dovoljan jedan do dva komada nakita. A ukoliko izgledate kao da ste ispali iz hip-hop video spota, znajte da ste preterali.

Nabavite dobro odelo

Draga gospodo, svi izgledaju bolje u dobrom odelu. I to je činjenica. Dakle, uložite u jedno – ili dva – i nosite ih onda kada želite da impresionirate. Tamnija odela će Vas dobro služiti u bilo koje doba godine, a sjajno lagano odelo će Vas odlično služiti tokom toplijih meseci.A ako poznati mogu da nose odelo bez kravate/mašne zarad više seksipila, možete i Vi.

Znajte svoje mere

Shvatite Vašu garderobu ozbiljno i izgledaćete savršeno dobro. Uputite se krojaču i neka Vas profesionalac dobro odmeri. Ovo takođe znači i da ne treba da kupite sve u jednoj prodavnici – porazgovarajte sa osobljem Vaših omiljenih prodavnica garderobe kako biste kupili pravi kroj koji odgovara Vašim merama. Bićete zapanjeni koliku razliku može da načini nekoliko centimetara.

Investirajte u kvalitet

Kada kupujete odeću, neka znate da ste je kupili. Nema svrhe trošiti gomilu novca na garderobu koju ćete morati baciti i zameniti za nekoliko meseci. Shvatite koji su Vam brendovi omiljeni i poradite na garderoberu koji je put komada odeće koji će Vam pomoći da izgledate uljudno i usklađeno. Na primer, definitivno će Vam trebati sjajne pantalone, sako, nekoliko košulja i dobar par cipela. Tako ćete izgledati „opasno dobro“ nekoliko narednih godina.

Kupite osnovne stvari

Majice koje lepo pristaju uz telo i sjajne farmerice su nešto što morate imati. Nema ničeg lepšeg za videti od momka koji nosi svoju odeću – a ne obrnuto. Neka rameni šav Vaše majice zapravo pada na samo rame. Većina muškaraca ima tendenciju da kupi nešto veće majice. No, to ne čini da u njima izgledate dobro – delujete šljampavo, neuredno. I zato nemojte izgledati kao dečkić koji ne zna da kupi garderobu i uvek probajte pre nego što nešto i kupite – to je veoma bitno.

Izgradite svoj imidž

Primetićete da neke muške zvezde Holivuda uvek nose svoje majice ili košulje donekle otkopčane, a druge pak i ne. Pronađite svoj „izgled“ i držite ga se. Imidž nije dosadan – uvek postoji više različitih načina pomoću kojih istu paletu možete predstaviti, poput različitih boja, krojeva ili slojeva. Na primer, ako volite da nosite majice, nosite ih i zimi na prigodan način, uz sakoe ili džempere. Povrh svega, Vaš originalni izgled će i pokazati da znate šta Vam se sviđa i u čemu dobro izgledate – a ne postoji ništa privlačnije niti „džentlmenskije“ od toga.


Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika

#62 Belay_Danci

Belay_Danci

  Advanced Member

 • Moderators
 • 7,153 postova

Postirano 02 May 2016 - 02:54 AM

Gentleman-1.jpg


 • Odri i malena se ovo sviđa
Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika

#63 MIMA

MIMA

  Admin

 • Administrators
 • 1,491 postova

Postirano 14 May 2016 - 08:13 PM

 

Da bi današnje devojke imale predstavu kako je udvaranje u prošlom životu izgledalo, moraju gledati crno - bele filmove.

Današnje generacije ne znaju kako je to izgledalo kada su muškarci bili džentlmeni i kada su znali šta je poštovanje. Danas o tome mogu da gledaju u starim crno – belim filmovima. Šta bi bilo kada biste sobu, za prvi sastanak, zamenili sa odlaskom u bioskop? U slučaju da želite da se ponašate kao svoji očevi, vratićemo se nekoliko decenija unazad, kako bismo vas naučili originalnim, džekovskim načinima pravog udvaranja. Danas nema više onih poruka "Ispred sam", dok momak čeka svoju potencijalnu partnerku u kolima ispred vrata njene kuće. Danas ona dolazi sama do mesta dejta. Njegovo je samo da je porukom obavesti da će se videti u određeno vreme. To je prva nedžentlmenska greška. Kupite joj cvet ili čokoladu. To je vrlo pažljivo od vas i tako odajete utisak da vam je stalo. Ne zaboravite - nikada nemojte ići praznih ruku. Nije važno koji poklončić je u pitanju, bitno je da je gest kojim ćete je, "na prvu loptu", kupiti. Nekada su se muškarci formalno oblačili za sastanke sa damama. Imali su poseban dres kod koji je danas, a svi ste svesni toga, potpuno izbrisan. Najčešće su se nosile svetle košulje, i zajedno sa crnim pantalonama, činile su pravu kombinaciju za večernji sastanak.

 

Danas niko nikoga ne zove na prvi sastanak. Sadašnje devojke su pomalo i navalentnije i više su spremne da spopadnu muškarce kako bi izašli sa njima. Pravi džentlmen treba prvi da uzme telefon u ruke, okrene pratilju i kulturno ugovori vreme i mesto nalaženja. Neće vam kruna pasti sa glave. Možete samo da dobijete. Izlazak iz automobila danas izgleda ovako – izlazi on, zatvara vrata za sobom; u isto vreme izlazi i ona, koja sama otvara i zatvara vrata za sobom. Mislite da su devojke zaboravile na ovaj gest? Varate se. Svaka će vam odgovoriti da se rastopi kada primeti da se devojci otvoraju vrata čim kroči u neku prostoriju. U slučaju da ste na prvom sastanku sreli poznanika, ne izbegavajate da vašu pratilju predstavite njemu.Čak i da ste mu zaboravili ime, UVEK je predstavite. Devojke su to nekada smatrale jakim razlogom za prekid veze. Portal lifebuzz.com piše da bi možda i danas tako reagovale. Ne očekujte seks na prvom sastanku. Iako su današnje devojke sve više za ovu varijantu, recite ne. Ako želite devojku za ozbiljnu i stabilnu vezu – ponašajte se džentlmenski i čekajte je koliko god je to potrebno. Vrlo je nekulturno kada momak, na sastanku preko puta pratilje, odgovara na poruke na mobilnom telefonu. Komunicirajte isključivo sa osobom sa kojom trenutno pijete piće. Danas je slanje poklona na žensku adresu, posle sastanka, misaoni pojam. Većina sadašnjih momaka nemaju osećaj da treba svojoj devojci da kupe poklon za godišnjicu veze ili za rođendan. One vole iznenađenja, a mali gest pažnje na kućnu adresu posle viđanja je pravi korak koji vodi ka zagarantovanoj pobedi. Većinu ljudi je danas sramota da započnu čuvenu temu "o nama". Stidljivi su i ne žele da postavljanjem pitanja "a šta smo mi sada" oteraju onu drugu stranu od sebe. Na muškarcima je da budu direktniji i ovaj korak je u prošlom životu bio na njihovoj strani.

 Mozes me nocas voleti ili mrzeti!Sve je u moju korist.Ako me volis,zauvek cu ostati u tvom srcu.Ako me mrzis,zauvek

                                                     cu ostati u tvojim mislima........nije fer jel da ???

 

 

                                                                                      


#64 machor

machor

  Advanced Member

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 1,488 postova

Postirano 24 May 2016 - 05:08 PM

ko%C5%BEne-rukavice.jpg

 

:)


 • Odri, AMI i malena se ovo sviđa

#65 Odri

Odri

  Advanced Member

 • Moderators
 • 4,778 postova

Postirano 01 June 2016 - 07:37 PM

13315742_255648604795419_849132105028371


 • AMI i laza se ovo sviđa

"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#66 machor

machor

  Advanced Member

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 1,488 postova

Postirano 09 June 2016 - 03:29 PM

tumblr_nk62g8Hm0v1twbg4no2_250.jpg#67 Jole

Jole

  Newbie

 • Members
 • Značkica
 • 2 postova

Postirano 19 June 2016 - 05:56 PM

Da ne kopiram text gdjice MIME , mislim da nema potrebe za tim oni koji pomno prate sta ona pise znace o cemu se radi , naime zelim samo da naglasim i da joj se obratim : Gospodjice MIMA iznenadili bi ste se kada bi znali koliko muskaraca zna za gest otvoriti vrata , privuci stolicu , pozvati na prvi sastanak u restoran na veceru ali postoji jedan problem-chic , sve to sto nabrajas muski znaju i cine ali samo oni koje nija briga pogleda i osude drugih tj onih prostih i nekulturnih . Oni koji to znaju a ne cine jer se plase podsmeha i reakcije onih koje sam naveo , oni su ustvari kukavice . Dzentlmenski potez prema curi , dami sa kojom si izasao da provedes vece , moze da zapusi usta i najnekulturnijim dziberima !#68 machor

machor

  Advanced Member

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 1,488 postova

Postirano 24 June 2016 - 04:08 PM

S tim se rodis il se ne rodis..razvijes ili ne razvijes..nema trece..ipak ima-trece je smece..:)

#69 Odri

Odri

  Advanced Member

 • Moderators
 • 4,778 postova

Postirano 30 June 2016 - 09:31 PM

Šmeker je jedan od starinskih izraza iz osamdesetih godina prošlog veka, danas nepravedno zapostavljen, jer je njime opisivan muškarac koji : 
Ima svoju ekipu.
Duhovit ali ne potcenjuje.
Štiti žensko samo zato što je žensko.
I uvek ide jedan na jedan.
Šmeker je obrazovan, širok, bira i ne dozvoljava da bude izabran.
Uvek kaže šta misli, birajući reči.
Ne ogovara, ne truje iza leđa, ne hvali se avanturama, samo se nasmeši krajičkom usana i promeni temu.
Šmeker je esteta, avanturista, trubadur i prijatelj.
Zna kuda ide, zna čemu se vraća.
Šmeker je džentlmen, boem, ljubimac žena, pošten i svoj.
Znam neke šmekere.
Umeju da ćute kad treba i da dignu glas kad svi spuštaju glavu.


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#70 machor

machor

  Advanced Member

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 1,488 postova

Postirano 15 July 2016 - 07:57 PM

Džentlmen treba da podsjeti svoju djevojku svaki dan na ono što druge djevojke neće imati, a to je njegovo srce.

#71 Odri

Odri

  Advanced Member

 • Moderators
 • 4,778 postova

Postirano 21 July 2016 - 09:06 AM

13729122_1221151974584163_67955238473204


"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#72 laza

laza

  Advanced Member

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 269 postova

Postirano 21 July 2016 - 12:01 PM

CjPtgvcWUAAnkMI.jpg#73 MIMA

MIMA

  Admin

 • Administrators
 • 1,491 postova

Postirano 23 July 2016 - 07:17 PM

Dragi nasi muskarci !

 

Stil ne znači ekstremno skupo ime brenda odeće koje nosiš. Uostalom, posmatraj ove sa estrade  i reci da li u svojim Armanijima, Gučijima i Gabanama sa prazilukom iz dupeta izgledaju kao ljudi od stila ili primer toga šta nije stil. Sa stilom se možeš obući i za 1. 000 dinara, ako ga imaš. Jednostavno, tako nešto se ne može kupiti, moraš se roditi kao takav ili naučiti par osnovnih stilskih pravila. I što je najvažnije od svega – stil je autentičnost. Čovek od stila je onaj koji se u masi izdvaja porukom koju njegova odeća saopštava o njemu. Upravo zato te osobe se najčešće i svrstavaju među trendsetere. Međutim, nije jedina opcija biti onaj koji određuje trendove, nekada je mnogo korisnije pokrasti najbolje ideje od više ljudi i iz svega toga napraviti neki svoj stil. 

Strasno me nerviraju tipovi koji se razmecu i hvale markiranim krpicama ili detaljima a pritom neznaju tacno ni izgovoriti imena brendova za koji su dali novac i mislie da su time i kupili sebi stil..Na kraju, pravilo bez kojeg nećete biti muškarac od stila šta god obukli – ne nosi odelo čoveka, već čovek odelo. Ako nemate hrabrosti ili samopouzdanja da na pravi način iznesete ono što ste obukli nemojte ni pokušavati. Stil nije odelo, stil ste vi sami…Samopouzdanje dragi moji bez njega nista

Mogla bi ja jossss dosta o ovome no da vas ne davimbiggrin.png 


 Mozes me nocas voleti ili mrzeti!Sve je u moju korist.Ako me volis,zauvek cu ostati u tvom srcu.Ako me mrzis,zauvek

                                                     cu ostati u tvojim mislima........nije fer jel da ???

 

 

                                                                                      


#74 laza

laza

  Advanced Member

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 269 postova

Postirano 24 July 2016 - 04:16 PM

Mima,mislim da muškarci sa stilom ne nose Armani odela,ne kite se tudjim stilom,oni grade stil,nose svoje,nepoznate marke i  kombinacijom grade stil.

 

 

Na primer

 

12-m.jpg#75 AMI

AMI

  Advanced Member

 • Moderators
 • 7,132 postova

Postirano 25 July 2016 - 08:32 PM

13754159_1219799111397555_12396181340734


 • Odri se ovo sviđa.

#76 MIMA

MIMA

  Admin

 • Administrators
 • 1,491 postova

Postirano 29 July 2016 - 06:53 PM

MUŠKARCI STAROG KOVA

Džentlmeni, vratite se: Ovako su očevi nekad učili sinove da poštuju žene!

Ovakvih muškaraca je sve manje, kao da ih je vreme pregazilo, a sa njima i taj viteški odnos prema ženama

Imate li ponekad osećaj da je sve manje onih muskaraca  starog kova, koji bi uvek ustajali kada bi žena ušla u prostoriju, pridržali joj stolicu, kaput, otvarali vrata i odnosili se prema svakoj ženi kao da je kraljica?

Muškarci starog kova kojima je obećanje bila svetinja, kojima nije padalo na pamet da kasne, koji su pazili kako izgledaju u društvu žene, ne zato što vole modu, već da pošalju poruku da je njena blizina poseban trenutak vredan poštovanja?

Kao da ih je sve manje, kao da ih je vreme pregazilo, a sa njima i taj viteški odnos prema zenama. Pomalo je tužno to što nestaju, jer to se ne uči u školi, to se ne uči iz knjiga, to je nešto što su nekada očevi prenosili sinovima rečima, ali i svojim ponašanjem.

Ovo su neka od pravila koje su muškarci starog kova učili svoje sinove o poštovanju prema ženama:

1. Ona je nečija ćerka

"Sine ponašaj se prema ženama onako kako bi ti hteo da se jednog danamuškarac ponaša prema tvojoj cerki ."

Ovo nije samo izjava, ovo je nešto što se oseća u srcu. Muškarci starog kova znali su kako da postave stvari u pravu perspektivu.

par-thinkstock-1469626259-93144.jpgFoto: Thinkstock

 

2. Ruke k sebi

"Ne dozvoli sebi da izazoveš razocarenje u njenom pogledu."

Doći će vreme za dodire. Svaki muškarac koji zna kako da sluša ženu, znaće i da proceni kada je vreme za dodir, i najvažnije, za kakvu vrstu dodira. Žena je ta koja određuje granice. Uvek poštuj njene granice, učili su očevi sinove.

3. Otprati je do vrata

To je osnova viteštva i časti. "Sine, damu uvek otprati do vrata, i pobrini se da jesigurno stigla kući pre nego što odeš." Iako se danas mnogima takav gest činibespotrebnim, ona je zaista oličenje poštovanja koje muškarac može da ima prema ženi.

4. Uvek plati večeru

Istina je da se danas vremena menjaju, ali to je standard koji možda ne bi trebalo da se promeni, bez obzira koliko žena zarađuje. Štaviše, upravo ako je žena uspešna poslovno i finansijski, ovakav gest muškarca još više ističe njegovu posvećenost njoj.

par-thinkstock-1469626259-93146.jpgFoto: Thinkstock

5. Ponudi joj svoj kaput kad je hladno

Na taj način ne pokazuješ samo da ti je stalo do njene dobrobiti, već da o tomeuvek razmišljaš. Kada je hladno, ponudi svoj kaput. Kada je vruće, ponudi se da joj kupiš hladno piće. Kada pada kiša, pronađi bilo šta što će sprečiti da joj kosa pokisne.

6. Uvek za nju otvaraj sva vrata

Posebno kada ulazi u automobil. To je jednostavan ljubazan čin, koji pokazuje da stavljaš nju na prvo mesto.

7. Poštuj želje njenih roditelja

Bez obzira kakvi su, pokaži njenim roditeljima maksimalno poštovanje. "Sine, tu nema rasprave. Poslednje što želiš je da budeš u vezi sa nekim čiji te roditelji ne vole." Učini sve što možeš da im pokažeš postovamje .

8. Neka se oseća sigurno i zaštićeno

Ne moraš da imaš velike mišiće da bi se žena osećala sigurnom. Dovoljno je da joj pokažeš da si spreman da učiniš sve što možeš kako bi zaštitio nju, njene stvari i vašu vezu.


 • Odri, Belay_Danci i machor se ovo sviđa

 Mozes me nocas voleti ili mrzeti!Sve je u moju korist.Ako me volis,zauvek cu ostati u tvom srcu.Ako me mrzis,zauvek

                                                     cu ostati u tvojim mislima........nije fer jel da ???

 

 

                                                                                      


#77 MIMA

MIMA

  Admin

 • Administrators
 • 1,491 postova

Postirano 29 July 2016 - 06:58 PM

NOSTALGIJA

Šta sve muškarca čini džentlmenom: 8 navika u ponašanju prema ženi koje su davno izgubljene

Kada žena uđe u sobu, muškarac je u znak poštovanja ustajao, a da bi je oženio, morao je da zatraži njenu ruku od muškog roditelja

Kako godine prolaze, različiti običaji se menjaju, kao i odnos među ljudima. I ne samo to, promenio se odnos i između polova.

Nekada su muškarci bili vaspitavani tako da postuju žene, određeni model ponašanja se prosto podrazumevao. Njihova uloga bila je slična ulozi viteza - viteza jedne dame koji je štiti, čuva, poštuje i daje komplimente. Danas, moderne žene ne mogu ni da pretpostave kako je to nekada izgledalo

vo 8 navika koje su od jednog muškarca činile pravog dzentlamen a danas su potpuno ili su na pragu da postanu potpuno izgubljene.

glumci-1419609810-52854.jpg

 

1. On ustane kada dama uđe u sobu

Mnogo godina ranije, muškarci su iskazivali poštovanje prema ženama, kao i starijim osobama, tako što su obavezno ustajali kada neko od njih uđe u sobu.Takođe, džentlmeni su ustajali i kada se neko upoznaje sa njima, a danas sve manje mare za ovakaj običaj.

 

uma-turman-i-kventin-tarantino-141960981

2. Džentlmen hoda pored dame sa strane bliže ulici

 

Simbolični znak zaštite žene od raznoraznih stvari -kise, automobila, da se ne uplaši od bilo čega... To više nikome nije važno, svi jure na svoje odredište, ne mareći za druge.

3. Otvaranje vrata

Pre više decenija, dame su putovale kočijama, a džentlmeni im pružali ruku da se lakše popnu i otvarali vrata umesto njih. Sredinom veka taj običaj se preneo na automobile, ali danas je potpuno izgubljen.

kejt-i-vilijam-1419612718-52859.jpg


4. Izvlačenje stolice

Sasvim normalan prizor u restoranu, kod kuće, bilo gde gde ima stolica. Današnji muškarci ne misle da ovakav postupak ima neki smisao, a ovako nešto im i ne pada na pamet. Takođe, džentlmeni bi sedali na stolice tek pošto se dama smesti, što danas nema nikakve veze ni sa čim.

 

Pravi džentlmen pratio je svoju damu do kuće, kako bi bio siguran da je bezbedno stigla, kao i da bi je zaštitio ako je to potrebno. U današnje vreme, noćni prevoz je pun devojaka koje se same vraćaju iz izlazaka, dok muškarci odlaze svojim kućama.

 

 

6. On nikada ne kasni

 

Gužva u saobraćaju nikada nije bio izgovor jednog džentlmena za kašnjenje. Pravi muškarac sve planira unapred i nikada ne ostavlja damu da čeka.

7. Džentlmen prosi njenu ruku od oca

Ovo je bio čin učtivosti i poštovanja prema porodice žene koju voli. Danas ovakav postupak je gotovo iskorenjen.

8. On neće obeščastiti devojku

Budući da se nevinost obavezno čuvala za brak, svaki muškarac je želeo čednu devojku, pa tako nije ni mogao sebi da dozvoli da uprlja ugled pripadnice nežnijeg pola. Složićete se da se ovo načelo odavno u potpunosti izgubilo.


 • Odri i machor se ovo sviđa

 Mozes me nocas voleti ili mrzeti!Sve je u moju korist.Ako me volis,zauvek cu ostati u tvom srcu.Ako me mrzis,zauvek

                                                     cu ostati u tvojim mislima........nije fer jel da ???

 

 

                                                                                      


#78 Belay_Danci

Belay_Danci

  Advanced Member

 • Moderators
 • 7,153 postova

Postirano 11 August 2016 - 10:49 PM

13901533_320096711661445_281385239878763


Postirana slika


Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji ♥ Mika Antić ♥
Postirana slika Postirana slika


Postirana slika

#79 Odri

Odri

  Advanced Member

 • Moderators
 • 4,778 postova

Postirano 24 August 2016 - 07:40 PM

miroslav-raduljica-3.jpg

ne znam gde bih  ga "zalepila" , proglasen muskarcem nedelje, ja se slazem 100%


 • Belay_Danci se ovo sviđa.

"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 


#80 Odri

Odri

  Advanced Member

 • Moderators
 • 4,778 postova

Postirano 14 September 2016 - 08:59 AM

14364732_1122803691161214_73902214707187


 • machor se ovo sviđa.

"Misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek.A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca.A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše.Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti,a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi 


 

 

 

0 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika